2023 Ulusal Basketbol Birliği Taslak Çekilişi

16 Mayıs Salı günüinci2023’te, Ulusal Basketbol Birliği draft kurasının günü nihayet geldi ve NBA, hangi takımın ilk genel draft seçimine sahip olacağını belirleme sürecinde ve onlara seçme şansı veriyor. Victor Wembanyama önümüzdeki ay 2023 NBA seçmelerinde.

NBA draft piyango süreci

2023 NBA Draft çekilişi Salı akşamı yapılacak Şikago, İllinois 14 – NBA takımları, 22 Haziran’da yapılacak olan 2023 NBA seçmeleri için 1 numaralı genel draft seçimini kazanma şansına sahip olacak.nd2023. Detroit Pistons, Houston Rockets ve San Antonio Spurs’ün her biri %14 ile ilk draft seçimini kazanmak için en iyi şansa sahip.

NBA draft piyangosu, 14 pinpon topunu bir makineye atmayı ve 1. olmayı içerir.Aziz – Çıkan dört top, kendilerine atanan önceden belirlenmiş NBA takımlarına atanır ve böylece o yılın ilk seçimlerinin sırası belirlenir. 2023 NBA taslağı gelecek haziran

Salı gecesi NBA draft piyango sonuçları ulusal olarak şu adreste yayınlanacak: ESPN resmi olmasına rağmen ulusal basketbol federasyonu Çekiliş çekilişi aslında yayın saatinden yaklaşık bir saat önce güvenli bir odada gerçekleşir.

Her NBA serisinin odada bir veya daha fazla temsilcisi olacak Lig YetkilileriPiyango gözlemcileri ve bazı büyük spor medya kuruluşları da set odasında olacak, ancak sonuçlar nihayet televizyonda halka gösterilene kadar hiç kimsenin odadan çıkmasına veya başkalarıyla iletişim kurmasına izin verilmeyecek.

NBA taslak piyango 1985 yılında kuruldu. İlk beş yılda, NBA draft piyango Tüm takımların (1985–1988’de 7 ve 1989’da 9) hepsinin genel olarak birinciliği kazanma şansı eşit veya eşitti.

Bahisler artmaya başladı ağırlıklı 1990’da. Bu 33 yılda, ilk seçimi yapma şansı en yüksek olan NBA takımı yalnızca 11 kez, yani %33,3 kazandı, ancak NBA takımı devam etti ( NBA Draft Lottery’ye katılım için en iyi ihtimallere sahip oyuncu kazandı 1 numara, son sekiz yılda yedi kez seçildi.

Victor Wembanyama

Şimdi 19 yaşında olan Wembanyama, parke üzerinde her şeyi yapabilen 7 fit 3 inçlik bir forvet/ pivot. dan genç fenomen Fransa 3.sünü yeni bitirdiyaklaşık – Yurtdışında profesyonel basketbol sezonu ve bir süredir 2023 NBA taslağı için evrensel olarak tanınan 1 numaralı seçim oldu.

Victor Wembanyama bir pivotun genel boyutuna, bir kanat oyuncusunun şut hissine ve ayrıca bir oyun kurucunun pas ve top hakimiyetine sahiptir. NBA’de uzun zamandır en iyi bir numaralı draft seçimi olacağına inanılıyor.

Victor Wembanyama’nın basketbol kariyerindeki başarıları, dereceleri ve ödülleri

  • Pro-A Şampiyonu (2022)
  • LNB All-Star Maçı MVP Ödüllü (2022)
  • 2 – Time LNB All – Star Seçimi (2021, 2022)
  • 2 – Time Pro – En İyi Genç Oyuncu Ödülü Sahibi (2021, 2022)

kaynaklar:

Associated Press Haber Hizmetleri. “Taslak çekiliş günü yaklaşıyor ve NBA, Wembanyama’nın nereye gittiğini öğrenmek üzere.”. Associated Press. 16 Mayıs 2023 Salı.

Basketbol Referans Haber Servisleri. “Victor Wembanyama”. Basketbol Referansı. 16 Mayıs 2023 Salı.